VÄLJ FOUNDATION

foundation kiezen

Det är inte lätt att välja foundation, nästan varje kvinna kan bekräfta det. Din foundation är basen för din make-up. Foundation betyder också 'grunden' om du översätter det från engelska till svenska.

Din foundation är för din makeup vad grunden är för ditt hus. Utan en bra grund blir det svårt att fullända din look. Foundation ser till att din hud ser vacker och jämn ut.

Eventuella skönhetsfel kan maskeras med foundation. Till exempel kan du bli av med röda prickar och akne med hjälp av foundation.

Om du letar efter en foundation kan du välja mellan många olika produkter och märken. Är du nyfiken på vilken foundation som passar dig bäst? I den här bloggen kan du läsa exakt vad du ska tänka på när du letar efter en passande foundation. Att välja foundation blir mycket lättare så.

 

Välj foundation som passar din hudton

Till att börja med bör foundation matcha färgen på din hud. Väljer du en foundation som är för mörk eller för ljus kommer det snabbt att se konstigt ut. Det finns såklart massor av hudtoner och undertoner. Det är viktigt att du väljer exakt den foundation som passar din underton och hudtyp.

Gillar du guldsmycken? Då har du med största sannolikhet hud med en varm underton. Det är därför bäst att satsa på foundation med en varm underton.

Om silversmycken passar dig bäst har du förmodligen en kall underton och det är bättre att välja en foundation med kalla undertoner. Detta är förstås en smaksak. Du kan också se på färgen av dina blodkärl om du har en varm eller kall underton.

Titta på din handled och färgen på blodkärlen som finns där. Har blodkärlen en grön färg? Då har du en varm underton. Har du blå blodkärl? Då har du en kall underton.

 

 

En Changing Foundation

Du kan också välja en Changing Foundation. Detta är foundation som anpassar sig efter din huds färg. Detta ger dig vanligtvis den perfekta färgen för din hudton. Idealiskt om du till exempel har svårt att hitta en foundation som passar din hudton.

 

Ogenomskinlig foundation

Även foundationens täckning har stor betydelse för slutresultatet. Ju mer täckande foundation, desto lättare blir det att maskera skönhetsfel.

Det kan också vara en fråga om hur mycket täckning du vill att din foundation ska ha. Väljer du en ljustäckande foundation eller föredrar du en mer täckande foundation? Detta bör du ta hänsyn till när du väljer foundation.

 

Är din hud torr eller fet? 

Om du har torr eller fet hud är det en bra idé att anpassa din foundation därefter. Om du har fet hud vill du undvika att den verkar och/eller blir ännu fetare.

Välj då en foundation med en matt finish. Detta förhindrar att din hud blir överdrivet glänsande. Om du har fet hy är det bäst att välja en puderfoundation.

Har du bara torr hud? Då kan du välja en krämfoundation. I detta fall, välj en glansig finish. Denna kommer att få din hud att glöda, så att din hud ser friskare ut. Om du har normal hy kan du välja den finish du föredrar. Du är då friare i ditt val.

 

Välj och testa foundation

Letar du efter en foundation som passar dig? I ditt sökande efter den perfekta foundation kommer du säkert att prova flera sorters produkter.

Prova alltid med lite foundation på din käklinje eller hals först. Då kan du se hur den fungerar på din hud. Om du är känslig för allergiska reaktioner kan du också välja att först testa en liten mängd foundation på handryggen.

På så sätt kan du kontrollera om du råkar vara allergisk mot någon av ingredienserna i foundation.

 

Fuktgivande foundation

Det rekommenderas att alltid välja en närande och fuktgivande foundation. Detta förhindrar att din hud torkar ut. Om du lägger på ett tjockt lager foundation som inte är fuktgivande och/eller närande kan det hindra din hud från att andas på ett normalt sett.

Det vill du naturligtvis undvika, eftersom det bara leder till ytterligare orenheter.

Hur mycket kostar en bra foundation?

Ska du välja foundation? Var medveten om att bra foundation inte nödvändigtvis behöver vara särskilt dyr. Du kan ofta få en utmärkt foundation för en lägre budget. Billig foundation är inte nödvändigtvis dålig och dyr foundation behöver inte automatiskt vara bra.