HUR TAR DU BORT PÅSAR UNDER ÖGONEN?

Alla får då och då påsar under ögonen. Otrevligt förstås, för de får dig att se trött och håglös ut. Som tur är kan man göra mycket för att bli av med påsarna under ögonen.

 

Avlägsna påsar under ögonen genom massage och kyla

När man frågar hur man tar bort påsar under ögonen är det viktigt att veta om det finns en ansamling av fett eller vätska. Minskar påsarna under dagen brukar det vara på grund av fukt. Dessa påsar tar du bort genom massage och med hjälp av kyla.

 

Välj en speciell ögonkräm

Det finns även speciella ögonkrämer som hjälper till att dränera ut fukten. Syns påsarna hela dagen? Då har du att göra med fett, dessa påsar reagerar inte på kyla eller p massage.


Ger fasthet åt huden

Om du har påsar under ögonen rekommenderas att använda en ögonkräm. Använd krämen morgon och kväll för bästa resultat. Ögonkräm stärker huden om du väljer en kräm med kollagen.

 

Välj en ögonkräm med koffein

Har du fuktpåsar? Välj då helst en ögonkräm med koffein. På grund av koffeinets fukttransporterande effekt kommer du att se resultat mycket snabbt och kommer påsarna att bli mindre framträdande. En extra kudde kan också hjälpa till att ta bort påsar under ögonen. Du ligger lite högre och det gör en stor skillnad.

 

Se till att lymfflödet stimuleras

Om du har påsar under ögonen, se då till att lymfflödet stimuleras. Denna ström kan hindras genom att sova länge, dricka för lite vatten, äta för salt eller ett häf gråt. Genom att knacka försiktigt med ringfingret stimulerar du lymfflödet.

 

Knacka försiktigt från näsan till den yttre ögonvrån

Genom att knacka, gör detta försiktigt, stimuleras lymfflödet. Fukt avlägsnas snabbare på detta sätt. När du knackar, arbeta alltid från näsan till den yttre ögonvrån och aldrig tvärtom.

 

Använd kyla

Du kan också använda kyla för att starta lymfflödet. En fuktig kall handduk eller den rundade sidan av en kall sked hjälper till att minska svullnaden på bara några minuter.

 

Ta hand om den ömtåliga huden runt ögonen

Det hjälper också att använda en ögonmask när du lider av påsar under ögonen. Applicera masken på ren hud. Detta hjälper att minska fuktuppsamlingen mycket snabbt och vårdar även den känsliga huden runt ögonen.

 

Skuggan får påsarna att framträda

Det är också viktigt att uppmärksamma de skuggor som orsakas av påsar under ögonen. Eftersom svullnader sticker längre ut från ditt ansikte, kastar de en skugga på huden nedanför. Detta gör att påsarna ytterligare framhävs.

 

Välj rätt kamouflage

Med rätt kamouflage kan du enkelt göra något åt skuggorna. En highlighter är till exempel idealisk om du har ljusa påsar under ögonen och inte använder foundation. Du lyser upp skuggzonerna med små prickar som du sedan sprider ut med en borstspets. Applicera förresten highlightern endast under påsarna och inte på påsarna.

 

En av de bästa leverantörerna är Meroda Cosmetics

Oavsett hur du ser på det, kan du alltid förebygga svullnader genom att använda den bästa kosmetiken. Ju bättre produkter du använder, desto mindre är risken för orenheter, röda fläckar och påsar. Meroda Cosmetics är utan tvekan leverantören av de bästa produkterna just nu.


Med Changing foundation har du en unik foundation

Meroda Cosmetics är ett lyxigt kosmetikamärke som har utvecklat en unik foundation med Changing foundation. Denna foundation antar din hudton när den kommer i kontakt med huden. Därför har det eviga sökandet efter den rätta tonen kommit till ett slut.

 

Tepåsar kan också hjälpa dig

Tillbaka till frågan om hur man kan bli av med påsar under ögonen. Tepåsar kan också hjälpa till. Förvara använda tepåsar i kylskåpet. Lägg dem sedan under ögonen i tio minuter nästa morgon. De kalla påsarna i kombination med teets tein stimulerar blodflödet i ögonen.

 

Satsa på potatisen

En gurkskiva och även potatis kan hjälpa dig att bli av med påsarna under ögonen. Enzymerna som finns i potatisen drar långsamt ut giftiga ämnen ur huden. Placera en skiva potatis på dina ögon i tjugo minuter varje dag och du kommer snabbt att se resultat.

 

Gurkans helande effekt

Vi har länge vetat att en gurkskiva hjälper. Gurka har en helande effekt och hjälper även påsar under ögonen att försvinna. Dessutom har gurkskivor från kylskåpet en uppfriskande effekt. Så ser vi att det finns många olika sätt att snabbt bli av med de där irriterande påsarna.